Uusi vuosi ja uudet kujeet. Eikös se niin mennyt?!

Mielikuvitusta on nyt joutunut käyttämään, et ois ruunalla tarpeeks monipuolista tuo liikunta. Kelit ovat vain TAAS tätäkin hankaloittaneet.
Kuntotreenausta pitää siirtää paremmille keleille, ni on käynyt mietityttämään, et saankohan ruunaa kunnoon kevään ekoihin kisoihin, jotka ovat toukokuun alussa, jos kelit pysyvät tämmöisinä koko talven?!

Viime perjantaina kävin ruunalla ratsastamassa maneesilla. Alku aina hankalaa, mut lopussa kiitos seisoo.
Eli alussa tosiaan oli pieniä (nyt siis jo pieniä) onkelmia, ku ruunaa kiukutti, mut n.5 min ratsastelun jälkeen se tyytyi kohtaloonsa ja kulki suurimman osan ajasta nätisti muodossa.
Mentiin ympyröillä erilaisia väistöjä käynnissä ja ravissa.
"Ajoin" ruunaa selästä käsin, eli ulko-ohjalla pyysin taipumaan, kääntymään ym. Sisäohjalla tein vain pientä hienosäätöä taivutuksissa.


Lauantaina kävimme sitten ajamassa maneesilla. Viime kerrallahan oli tosi hankalaa kaikki, mut nyt meni jo paremmin.
Sain ruunan irti kuolaimesta ja se kulki käynnissä nätisti muodossa ja taipui oikein kivasti, ku pyysin.
Ravissa sitten tulivat esiin taas vaikeudet, mut loppujen lopuksi sekin sujui jo kohtalaisen hyvin.

Ruuna oli vaan niin hikinen, ku karvat on kasvaneet takaisin, et päätin sen klippauttaa ennen loppukuun valmennusta. On silläkin sit vähän helpompaa olla.

Maanantaina kävin vähän pellolla ajamassa harkkareilla rengas perässä. Käveltiin ja ravailtiin missä päästiin. Ei oikein siitä renkaasta tullut tarpeeksi vastusta, mut tulipahan ajettua.
Putkireella meinasin seuraavaks mennä pellolle ajaamaan, mikäli se saadaan viritettyä ruunan perään. Se on kyllä nyt vaan aisoista kiinni.

Ramona liikutti ruunan tiistaina ja tänään sillä oli vapari.

-J-