Lährettiin Heidin ja Mandin kaa aiheuttamaan yleistä paniikkia läheiselle ratsastuskoululle. Mie ja ruuna ku ollaan valjakkovermeissä niin kauheen pelottavia näitten ratsujen mielestä. Eli pihaan,kun päästiin ni johan siel oli yks pv hyppimäs ympäri tarhaa, ku karvanen elukka (mikä lie, se ainakaan hevonen ole?!) hyökkäysvaunut perässä teki näyttävän sisääntulon. Siis vaununjen jarrut vinku. Hei haloo ratsut! Ei kaikkii klipata. Vaikka tosta karvan seasta ei aina erota kumpi on etupää ja kumpi takapää ni kyl sielt hevonen löytyy. Sit maneesissa oli viel vuonoputte (mie meinasin siin vaihees kääntyy kotiin) joka kyl oli ilmeisesti pomminvarma terapiahevonen. Myö pysähyttiin ihan nätisti oottelee ulkopuolelle et ratsastaja pääs turvallisest alas ja hevonen pääs pällistelemään meitä rauhassa. Se ei kyl pelänny meit yhtään.

Vihdoin ja viimein tän ratevan alkumatkan jälkeen päästiin vääntämään koulua maneesiin. Laiteltiin keskihalkasialle kanistereita et pystyttiin harjottelemaan niit asetuksen vaihtoja. Ainoo vaan et ruuna luuli sitä tarkkuusajoks ja paineli menee ekalla kerralla hirveetä kyytiä.
Sitä vähän ahdisti, kun pyysin sitä liikkumaan reippaasti etiäppäin, mut silti piti tehä kaikkee muutakin samalla. Oli se kyl huomattavast parempi ajaa, ku viime kerralla, ku se liikku reippaasti ja sain otettua sieltä edestä vähän enemmän kiinni jolloin se möytäskin helpommin. MUTTA! sitten kun se möytäs ni joku tavan idiootti teki just jonkun väärän liikkeen kädellä minkä takia ruunan pää nyppäs heti ylös. *takoo päätään seinään* Ehkäpä (tai sitten ei) mie viel joskus opin rentouttamaan mun käden samaan aikaan ku hepo rentoutuu.

Heidi siis ridas Mandilla jonka mielestä oli kivaa , ku pääs spurttailemaan oikein kunnolla hyvällä pohjalla. Heidi loppujen lopuks siitä suivaantu ja uhkas Mandia, et saattaapi piiska koht läpsähtää ahteriin. Heidi ei ollu tarpeeks vakuuttava, joten Mandi jatko touhottamista. Ja sit se keksikin et miehän en liiku enää minnekkään. Heidin korvista nous jo savu (ainakin melkein). Voi näitä ihania suomenputteja!