Pyääh... Viiminen virallinen loma päivä. Mie en jaksais taas tota pask*a koulua. Onneks sitä on enää 1kk jäljellä.

On onni, et on "oma" suomenhevonen.
Ihanainen Nestori pelasti tänään päivän. Ruuna kulki, kun unelma koulua tossa meitin suuren suurella kentällä (oiskos se jotain 20*30?). Mahduttiin laukkaamaan siinä ympyrällä ja se teki kaiken mitä käski. Taipu kivasti. Nosti paikaltaan laukat molenpiin suuntiin. Ja kaikista parasta, laukkas ilman minkäänlaista ryöstämistä tai remmille painamista. Hymy ulottu varmaan korviin asti, ku lopeteltiin.
Niin, mentiinhän myö sit perinteisiä avoja ja sulkuja sekä väistöjä. Nekin meni oikein nätisti.
Nyt, kun ruuna oli rauhallinen sain keskityttyä välillä omaan istuntaan ja sen virheisiin. Painon kanssa on vähän ongelmia, kun tuppaan nojaamaan ympyrällä aina ulospäin vaikeuttaen hevosen liikkuminta. Sain tähänkin onneks hyvän neuvon, joten painokin alkoi pysymään sisäpuolella. Huomas heti, et oli helpompi istua satulassa.

Soitin Sartian Erjalle ja kyselin siltä, ku niillä käy joku hesasta valmentamassa parinviikon välein ratsukoita, niin koulussa, kuin esteillä, et jos johonkin ryhmään mahtuis mukaan. Sit saadaan tehä pojan kanssa töitä oikein ahkerasti.

Tuija kävi ajamassa Mandilla.


Joo, Tuija ajoi Mandin joka taas tapansa mukaan ei millään olis malttanut kävellä.... Argh. Ei siinä mtn, huomasin nimittäin kun "ajoin" sitä eli pidin ohjastuntumaa nin johan tamma käveli. Tosin sen kanssa sai olla sitten koko ajan valppaana. Mutta mitään ohjat löysällä -kävelyä oli ihan turha edes ajatella!