Ja se on maanantaita, päivää. Alkoi arki lääkekuurilla. Hevoselle siis. Takajalassa oletettavasti ilmiö nimeltä Tulehdus ja siihen on nyt roppia - kipulääkettä ja tulehduslääkettä. Kun ei auttanut toi pelkkä puhaltaminen.

Kuulin juuri uutisista että tämä marraskuu on ollut erittäin poikkeuksellinen koskapa joka päivä on jossain päin Suomea mitattu vähintään +10 asteen lämpötila. Yleensä niitä päiviä on maks 1/marraskuu. Meijän pihan syreenipuukin yrittää kasvattaa nuppuja - voi rassukkaa.

Kello 18: olen märempi kuin uitettu koira. Niitäkin löytyy nimittäin kaksi kappaletta ja ne ovat huomattavasti kuivempia. Harjoiteltiin Emmin ja Rebekan kanssa pohkeenväistöjä. Emmi on oppinut keventämään todella hyvin. Juteltiin tyttöjen kanssa yleensä ratsastuksesta ja hevosen kanssa puuhailusta. Miten kaikki hevoset on erilaisia, niitä ratsastetaan eri tavalla vaikka periaate onkin sama. Niiden kanssa pitää luoda suhde ennen kuin ratsastuksesta tulee harmonista.

Tytöt harjasivat likomärän Soturin joka seisoi asiallisesti ja nätisti paikallaan sen ajan. Soturille laitoin loimen niskaan, että se vähän kuivuisi. Ehtoolla, kun menin iltatallia tekemään, oli oripoika kuoritunut loimesta ja tehnyt siitä tuhannen päreitä. Sillälailla.

Idolssia tuijotettiin eilen lasten kanssa - se oli meillä traditiona viime kerrallakin. Tuloksia en tietenkään jaksanut valvoa mutta kuulin tänään että Pauliina putosi. Harmi. Sillä neidolla oli tosi kaunis, omalaatuinen saundi.