Kävin ratsimassa Nestorilla kivan pikku n.1½ tunnin maastolenkin. Mentiin ratapohjaa pitkin Haminan suuntaan et päästiin kiipeilemään. Ratapohjaakaan ei ollu aurattu joten päästiin menee keskellä tietä ravia ku siin oli tarpeeks lunta.
Löyvettiin yks hyvä mäki mikä ei ollu ihan sika jäässä(kuten kaikki muut). Poju ois halunnu vaan ravata sen ylös mut toppuuttelin sitä siin vähän ja se suostu sit menee vastahakosesti sen käynnissä.
Käännyttiin mäen päällä ympäri ja tultiin mäki alas. Käveltiin viel vähän ennen seuraavaa nousua että se palautuis. Neljä kertää yhteensä kiivettiin se mäki (oli sen verran lyhyt) ja joka kerta ku ois pitänny uudestaan lähtee kiipee ni Nestori yritti kammeta kotia päin. Ihmeen kova toi sen koti vietti:)
Mentiin sit Savijärventietä kotiin päin ni eiköhän herra saanu jonkuu ihme hyppy-loikka kohtauksen. Seuraavan sarjan pukeilla höystettynä se teki ratapohjalla. Huoh! Sitä taas otti päähän ku ei päässy laukkaamaan täysii. Ei ois se pohja sitä kestänny. Huomenna täytyy ilmeisesti mennä mettäteille laukkailee et herra saa sit päästää höyryt pihalle.

Otin Nestorin satulan ja suiset kotiin pesuun lauantai illal ratoksi.
-Jaana-