Kävin ridailemassa ruunalla. Aivan järkky päänsärky, mut oli mentävä, ku Heidikin oli jo ehtinny ilmeisesti kotiin. Eli ihan rauhallista menoa. Oli kyllä jo pirun kylmä, ku tuuli niin paljon. Neljä kerrosta vaatetta päällä oli ehkä hieman vaikeeta yrittää kivuta hevosen selkään. Aika epätoivosta se oli, mut apinan raivolla sinne itteni pusasin.
Tarkotus oli ratsastaa hankitreeni, mut nyt ei kumpaakaan ois voinu vähempää kiinnostaa koko homma joten mentiin hölkkäilemään ratapohjaa pitki sumiaiselle päin. Saatiin uus naapuri sinne Sumiaisen tallille, ku Viivi ja Samu muuttivat sinne. Täytynee kysyy jos lähtisvät joku päivä hömpöttelee meitin kaa maastoon.
Oli muuten kiva rasia ruunalla ku Tuija vaihto sille pelhamit suuhun. Alko poika nimittäin olee vähän vaikee hallita, ku on voimaa tullu ees vähän. Ois vaan menny, ku pien sika eteenpäin. Nyt oli niin herkkä et voi pojat. Pitä vaan munkin pitää käsi tosi pehmeenä ja tehä han pienii pidätteitä. Poju kulki nyt oikein kivan rennosti. Oli nimittäin harkkaravikin ihan istuttava. No mut yritti se vanhaan tapaan tehdä pukkeja, mut kuinka ikävää, et se ei enää onnistunu noi kuolaimet suussa tekee mitään älytöntä. Meinasin kokeilla niit ajossakin, ku mennään perjantaina maneesille.
-Jaana-