Aamulla kukkokaan ei ollu vielä laulannu, ku piti herätä klo. 3.00. Pikkasen väsytti 4 tunnin unien jälkeen.
Käppäilin Raisalle ja siitä lähettiin meitin luotto autolla ruokkimaan heposet.
Hevoset vähän kummasteli tätä aikaista ruokinta aikaa. Nestori ja Vinski söivät kauransa karsinoissa ja heinät odottivat kopissa.  Nestoria vähän hirvitti mennä koppiin, ku tämä ei ollukkaan yhtä tilava, ku oma, ja sit sinne tunki viel Vinski viereen. Nestoria kävi sillä sekunnilla ahistamaan tosi pahasti, joten se päätti purkaa tätä ahdistustaa riekkumalla kopissa niin maan perkeleesti. Hermot meinas mennä, niin Raisalta, kuin minultakin. Käytiin viel hakemassa evästä ABC:lta.

Ypäjällä oltiin joskus kaheksan jälkeen. Meinas tulla mulla hieman kiire ekalle tunnille. Onneks se oli ohjasajoa, ni ei tarvinnu alkaa vaunuja purkamaan. Saatiin Paulasuon Johannalta (Nestorin ex-kuski) lainaks ohjasajo ohjat. Niillä oli tosi hyvä ajaa isoa ympyrää.
Tunnin aihe oli rentous ja kuuliaisuus. Meillä oli hieman pysähtymis ongelmia, niin kuin muillakin tuntui olevan. Andreas neuvoi ottamaan kerran tai pari oikein kunnolla sieltä suusta, eikä vain antaa hevosen juosta vielä viittä kierrosta, ennen kuin tämä itse suostuu pysähtymään. Nestori oli kuitenkin suurimman osan ajasta Very good ja perfekt minun suureksi iloksi.

Iltapäivällä ajettiin sitte jo vaunuilla. Jännitti vaan taas, et mitenköhän se nyt sit menee vaunut perässä, ku se on koti maneesissa ollut niin vaikeaa. Ja taas sain yllättyä. Se oli tosi ihana. Muoto ei ollut koko aikaa ihan täydellinen, mut se taipu ja oli tosi kuuliainen. Pari kertaa vaan joutu pyytämään "rajummin" pysähtymään. Oli toi maneesin pohja niin paljon kovempi, et ei ollu pojalla mitään heikkoa vetää niitä vaunuja vaik yhes vaihees oli kyydissä sekä Andreas ja Beni.   
Tehtiin kulmaan täyskaartoa, minkä jälkeen ajettiin toiseen päähän maneesia missä tehtiin pääty ympyrä, ja sitte taas toiseen päähän ja täyskaarto. Tätä tehtiin useamman kerran ja kaikki reitit oli merkitti keiloilla mistä pitää ajaa. Meillä ei noi täyskaarrot meinannu onnistu, ku mulla on vielä toi poni vaihe vielä heiman päällä, kuten Andreas sen totes (oltiin viime vuonna ponien kaa samassa valmennuksessa). Eli mun pitää kääntää hevosta aikaisemmin kulmiin ja muutenkin kaikki pitää valmistella ja aloittaa aikaisemmin, kuin poneilla. Lopussa oikea muotokin löytyi.
Harjoteltiin viel uutta ohjasotetta, eli ohjat laitetaan vasempaan käteen mistä niitä sitte oikean käden avulla liikutellaan. Sillä on hirveen vaikea nimi jota en osaa kirjottaa.

Illalla oli vielä luento tästä ohjasotteesta. Mie vaan kyl siel nuokuin, ku väsytti niin paljon. Andreas sit illalla naureskeli mulle, et tais vähän väsyttää. Eipä taas hävettänny yhtään.